"Trimegavital OMEGA-3" je
razrađen na bazi Dodatka ishrani "Omega-3". Glavnu
vrednost proizvoda predstavlja kompleks polinezasićenih masnih
kiselina kako životinjskog, tako i biljnog porekla.
Usavršena
formula "Omegard-3" uključuje dokozaheksaensku kiselinu
(DHK) i eikozapentaensku (EPK) omega-3 kiselinu. Te masne kiseline su
posebno važne, jer se one u prvobitnom obliku koriste za građenje
ćelijskih zidova svih organa i tkiva. Velika koncentracija tih
kiselina je pronađena u masnoj morskoj ribi.
Omega 3 masne kiseline su esencijalne masne kiseline. Esencijalne znači da organizam ne može da ih sintetiše, već se moraju uneti hranom.
Laneno
ulje zauzima prvo mesto među biljnim izvorima po koncentraciji
kiselina omega-3 i omega-6.
Uglavnom spektar masnih kiselina u ulju
je predstavljen na sledeći način: alfa-linolenska (do 60%),
linoleinska (20%) i oleinska kiselina. U organizmu iz alfa-linolenske
kiseline se mogu sintetisati DHK i EPK, ali samo u maloj količini.
Zbog toga kiseline, koje su dobijene iz biljnog izvora, je neophodno
dopunjavati sa EPK i DHK životinjskog porekla. S druge strane,
biljna sirovina je bogata vitaminom E, koji pomaže pretvaranju
alfa-linolenske kiseline u EPK i DHK i štiti organizam od povreda i
oksidovanih omega-3 masnih kiselina.
Lipidni kompleks "Omegard-3"
sadrži još i ulje zlolesine, soje i kedra. Ove vrste ulja, osim
nezasićenih kiselina sadrže i širok spektar antioksidanata i
polivitaminski kompleks.
1.
Štiti srce i krvne sudove.
Efikasnost nezasićenih kiselina na preventivu kardio-vaskularnih
bolesti je dokazana klinički i eksperimentalno. Masne kiseline
podstiču pretvaranje viška holesterola u žučnu kiselinu i
izbacivanje iz organizma. Oni imaju uticaj na krvotok, sprečavaju
pojavu trombova, učvršćuju zidove krvnih sudova, povećavaju
elastičnost. Zahvaljujući tim svojstvima smanjuje se rizik od
razvoja ateroskleroze i tromboembolije i nastajanje opasnih po
zdravlje stanja kao što su infarkti miokarda, udari, ishemijska
bolest srca.
2.
Stabilizuje ćelijske membrane.
Formirajući lipidni sloj zidova svih ćelija, masne kiseline čuvaju
ih i normalizuju razmenu materija među ćelijama i međućelijskim
prostorom. To ima ogromnu ulogu za normalan rad srčanog mišića i
mozga, jer se zahvaljujući tome poboljšava sprovođenje nervnih
impulsa u centralnom i perifernom nervnom sistemu.
3.
Ima antioksidaciono dejstvo.
Prirodne komponente ulja zlolesine, soje i kedra su jaki
antioksidanti i štite genetski aparat ćelija od povreda slobodnih
radikala. Danas je već i naučno dokazano da je jedan od razloga
pojave onkoloških bolesti i starenja upravo skupljanje ćelijskih
povreda, koje su izazvane uticajem slobodnih radikala. Ogroman značaj
ima i zaštitno dejstvo antioksidanata u endotelu sudova i srca kao
preventiva za aterosklerozu i arterijsku hipertoniju.
4.
Reguliše rad imunog sistema. Preko
produkata svog metabolizma eikozanoidi i polinezasićene masne
kiseline imaju protivupalno dejstvo, smanjuju intezitet upalnog
procesa, i imunomodelirajuće, povećavaju adekvatno reagovanje
imunog sistema na različite faktore. U rezultatu čega se smanjuje
rizik od nastanka prehlada, upala digestivnog trakta, jetre i
olakšava se trajanje alergije, reumatskih artritisa, infektivnih
endo i miokarditisa.
5.
Vitaminsko dejstvo.
Prirodne komponente "Omegard-3" su bogate vitaminima A, E,
D, grupe B i mikroelementima, koji se nalaze u pristupačnijem za
organizam obliku.
Indikacije:
• Kao
preventiva i za lečenje kardio-vaskularnih bolesti (ateroskleroze
krvnih sudova i mozga, ishemijske bolesti, infarkta miokarda, udara,
hipertonične bolesti, formiranja trombova, endo i miokarditisa).
• Za
lečenje upala digestivnog trakta i jetre.
• Hronične
upale i alergijska stanja.